Hem » Evenemang » Modern Fox avancerad

Modern Fox avancerad


Evenemangsdetaljer

Detta event pågår från 24 januari 2024 till 24 april 2024. Det förekommer härnäst den 28 februari, 2024 18:30

  • Kategorier:
  • Kommande datum:

 

Kursledare Monica och Micke

KURSINFORMATION, FÖRKUNSKAPER och ANMÄLAN

Vi lär ut en fox där hållningen och den egna balansen är centrala aspekter. Detta skapar en lugn, stilig, ergonomisk och avskalad fox, med möjlighet att använda sig av figurer och turer från andra danser. En del av de tekniker och figurer vi lär ut är inspirerande av de danser som tango och Kizomba. Ledorden är samspel, känsla, tajming, teknik och musikalitet.

Övningarna och figurerna är självklart anpassade för att kunna användas på det sociala dansgolvet för att ge ökad närvaro och känsla i dansen. Både du som följare och du som förare kommer få lika mycket verktyg och övningar!

Anmälan görs på flik: Kurser/Evenemang

Kursstarter: januari och mars, 7 omgångar/ kurs

FÖRKUNSKAPER

Kursen riktar sig till Dig som har stor vana av svensk fox, dansar regelbundet och har en god grundteknik. Du bör ha gått en eller flera foxkurser tidigare.

Om Monica och Micke

Vi brinner för dansen och den glädje den ger oss är obeskrivbar.

Gemensamt har vi över 20-års erfarenhet av socialdans ute på våra dansbanor. Vi har båda genomgått flera kursledarutbildningar via FoxFusion.

Vi håller främst kurs i svensk fox. I den fox vi lär ut utgörs grunden av slow- och quicksteg framåt i dansriktningen. Slow- och quickstegen har inget förutbestämt mönster utan anpassas till musiken. Hållningen och den egna balansen är centrala aspekter, vilket skapar en stilig, lugn ergonomisk och avskalad stil fri från brus. Denna stil skapar även god möjlighet att använda sig av figurer och turer från andra danser. En del av de tekniker och figurer vi lär ut är inspirerade av danser som tango, kizomba och west coast swing. Teknikerna har dock anpassats för att kunna användas i Svensk Fox

Välkomna

Comments are closed.