Hem » Evenemang » Lindy Hop prova på. Lördag 15 februari kl. 17:00–22:30

Lindy Hop prova på. Lördag 15 februari kl. 17:00–22:30


Evenemangsdetaljer


Information

BoogieLovers hälsar välkomna till Prova på Lindy hop.
Kvällen avslutas med social swingdans.

Det började för 90 år sedan i New York när några afroamerikanska ungdomar lekte fram en ny pardans ur modedanserna Charleston och Breakaway, och deras lindy hop har sedan dess spridits jorden runt som den rikaste och roligaste afroamerikanska pardansen. I Södertälje har den funnits sedan svensk lindy-revival i mitten på 80-talet, men intresset har dalat under de senaste decennierna. Nu får ni chans att bekanta er med denna svängiga dans till swingjazzens medryckande pulser i vår dansklubb!

Prova på kurserna är gratis både för medlemmar och icke medlemmar. Socialdansen kostar 75 kr inklusive fika. Betalas kontant eller via Swish på plats.

Kl. 17:00 – 18:15 Lindy basics
Vi lär oss två grundsteg i sixcount, hållsteget till snabbare musik och trippelsteget till lugnare låtar. Vi varierar olika positioner och populära figurer: tuck turn, underarmspassering, kick the dog, American spin.

Kl. 18:30 – 19:45 Lindy eightcount-figurer
Vi analyserar noggrant lindyhopens kungafigur swingout och testar att få ihop flera stycken på rad, innan vi avslutar sekvensen med en lindy circle. Sedan ställer sig paren sida mot sida och övar det knepiga standard-charleston-steget som är grunden till många eightcount-figurer i lindy hop. Som hemläxa får ni träna basic charleston med dess eviga flöde av twistar. Det finns i många danser som dagens shuffle, men det kommer från Charleston.

Kl. 20 – 22:30 Social swingdans
Dansläraren Johannes förvandlar sig i dj:n LongJohn och rattar den digitala skivtallriken med klassiker från 20- till 40-talet.

Välkommen!

Comments are closed.